Satsning på IP-tv ger kunder valfrihet

Falu Stadsnät ändrar inriktning på tv-utbudet. Tjänsteleverantörerna i stadsnätet satsar på den moderna tekniken IP-tv, där finns det möjlighet till play-tjänster och video on demand. Utbudet via kabel-tv utvecklas väldigt lite och alltför få kunder väljer denna lösning för att det ska vara kostnadseffektivt att bygga ut infrastrukturen.
Från och med 2019 kommer Falu Stadsnät inte att byggas ut med kabel-tv för nya kunder. Tommy Åberg, produktchef för Falu Stadsnät, på Falu Energi & Vatten berättar:
– Kabel-tv är en föråldrad teknik med begränsningar och vi märker att våra kunder inte längre beställer denna tjänst. De är mer intresserade av den modernare IP-tv lösningen som erbjuds, säger Tommy. Både vi och våra kunder är redo att avveckla det gamla Kabel-tv nätet och istället välja fiberanpassade tjänster, fortsätter Tommy.
Genom att successivt övergå till IP-TV får kunderna fler tjänsteleverantörer och ett större urval av kanaler. Med IP-tv finns också möjligheten att köpa filmer och titta på play-tjänster. Kunderna kan själva välja vad de vill se.
Områden som beställt stadsnät under 2018 och tidigare kommer fortfarande att installeras med teknik som möjliggör leverans av kabel-tv. Befintliga kunder i områden som tidigare har kabel-tv kommer att kunna fortsätta nyttja den så länge det finns någon tjänsteleverantör som erbjuder tjänsten.
Fakta kabel-tv
Kabel-tv levereras med ett basutbud via den runda koaxialutgången på din anslutningsbox.
Detta kräver att man tecknat ett abonnemang hos Telenor. Inget gratisutbud finns i nätet.
Fakta IP-tv
Kallas också bredbands-tv och levereras alltid digitalt. Du behöver en digitalbox till varje enskild tv. Boxen köper du av den tjänsteleverantör du väljer. IP-tv erbjuder fler möjligheter som till exempel hyra film, video on demand med mera samt ett bredare utbud av kanaler.
För att komma igång med IP-tv behöver du välja en leverantör, teckna ett abonnemang och eventuellt köpa till en digitalbox.
Läs mer om de olika leverantörerna och deras paket på fev.se/stadsnät.